Vissla Cosmic Creek 2018
Vissla Cosmic Creek 2018
Featuring artwork by Creator & Innovator Thomas Campbell
Vissla is pleased to announce the 20th Anniversary of Cosmic Creek surf festival!
The Cosmic Creek is a retro-style surf experience paying homage to an earlier era on June 2nd and 3rd at Salt Creek Beach in Dana Point, California. Come enjoy a journey back to the alternative, more experimental time of the 1970’s. A place where surfboards ruled the shops, when shapers were gurus, and surfing had a mystical soul about it.
The event will feature four divisions including Locals, Creators & Innovators, Pros, and new to this year is a Body Surf Expression Session brought to you by DaFiN. The Pros and local entrants will meet at the waters edge with Beach Marshal Ralphie and “draw cards” prior to their heat for priority on the board selection. It truly comes down to the luck of the draw as to which board you will surf in your heat as Vissla will supply original 70’s and 80’s Single and Twin fin options for competitors to choose from. The Creators and Innovators division consists of local shapers from San Clemente to Ventura including Gary Larson, Ryan Engle, Donald Brink,Travis Reynolds, Danny Hess, Jason Bennett, Tim Stamps, Josh Sleigh, and many more to be announced. While the local entrants and Pros will ride original craft, the Creators & Innovators will ride a craft they shaped themselves inspired by the 70’s and 80’s time period. This year we will be introducing our new mobile shaping bay on the beach, where some of the best shapers will be building a board from start to finish for everyone to watch and experience.
Saturday night, D’Blanc will be hosting a free concert at the Salt Creek Bluff Park Stage with live music by Night Beats and TOPS. Seacliff, The Alive and Hypnosis will be providing the turnes on the Beach Stage during the day on Saturday and Sunday.
Local vendors will provide provisions at the event, which include breakfast and lunch by The Shwack and morning caffeine jitters by local favorites, Bear Coast Coffee. Cosmic Creek will be a plastic-free event, courtesy of our friends at MIZU who will be providing free stainless steel bottles for every competitor.
Cosmic Creek is open to the public and a true gathering of legends, groms, craftsmen and storytellers. Cosmic has become a soulful grassroots eclectic surf gathering, a celebration of heritage and platform to swap ideas about surfboards, music and art.
Sign up now at: www.vissla.com/cosmiccreek/
Schedule of Events:
SATURDAY, JUNE 2ND
8:00am - 14 & Under Round 1 (60 Min)
9:00am - 15-18 Round 1 (80 Min)
10:20am - 19-24 Round 1 (60 Min)
11:20am - 25-34 Round 1 (80 Min)
12:40pm - 35-44 Round 1 (60 Min)
1:40pm - 45-54 Round 1 (60 Min)
2:40pm - 55+ Semi Final (40 Min)
3:20pm - 14 & Under Semi-final (20 Min)
3:40pm - 15-18 Semi-final (40 Min)
4:20pm - 19-24 Semi-final (20 Min)
SATURDAY CONCERT Salt Creek Bluff Park Stage:
5:00pm - Night Beats
6:00pm - TOPS
12:00pm - Seacliff
1:00pm - The Alive
SUNDAY, JUNE 3RD
8:00am - 25-34 Semi-final (40 Min)
8:40am - 35-44 Semi-final (20 Min)
9:00am - 45-54 Semi-final (20 Min)
9:20am - Creators & Innovators Round 1 (75 Min)
10:35am - Pro Semi-Final (40 Min)
11:15am - 14 & Under Final (25 Min)
11:40pm - 15-18 Final (25 Min)
12:05pm - 19-24 Final (25 Min)
12:30pm - Body Surf Expression Session (25 Min)
12:55pm - Creators & Innovators Semi-final (25 Min)
1:20pm - 25-34 Final (25 Min)
1:45pm - Pro Final (25 Min)
2:10pm - 35-44 Final (25 Min)
2:35pm - Creators & Innovators Final (25 Min)
3:00pm - 45-54 Final (25 Min)
3:25pm - 55+ Final (25 Min)
Beach Stage: 12:00pm - Hypnosis